Objavljeni su datumi održavanja RAF Challenge i RAF IT Days

Datumi održavanja informatičkog takmičenja RAF Challenge 2022 i informatičkog seminara RAF IT Days 2022 zvanično su objavljeni. U finalu takmičenja RAF Challenge srednjoškolci će takmičiti onlajn 19. marta 2022. godine, dok će besplatni četvorodnevni onlajn seminar RAF IT Days moći da prate 2, 3, 9. i 10. aprila 2022. godine.

U okviru takmičenja RAF Challenge pred učenike srednjih škola je postavljen zadatak da naprave prezentaciju, aplikaciju ili video na zadate teme. Potrebno je da odaberu u kojoj kategoriji će se takmičiti, naprave rad prema navedenom opisu i prijave se tako što će rad poslati prema upustvu do 14. februara 2022. godine. Finalisti će predstavljati svoje radove 19. marta,a pobednike očekuju vredne nagrade, a samo neke od njih su laptop, ekstermni hard disk, tablet, programerski kurs, mobilni telefon, kao i grafička tabla.

Prva dva vikenda u aprilu rezervisana su za besplatan onlajn seminar RAF IT days na kom će srednjoškolci imati priliku da se bliže upoznaju sa IT sferom, unaprede svoja znanja predavanjima vrsnih stručnjaka iz ove oblasti, saznaju kako funkcionišu najveće IT kompanije kod nas i koje su to novine u ovoj sferi koja se neprestano razvija. Uz prijavu je potrebno uraditi i test o informacionim tehnologijama, a rok je do 25. marta 2022. godine.

Pozivamo srednjoškolce da prihvate izazov i pokažu svoje IT veštine 19. marta, a potom na onlajn seminaru unaprede svoja IT znanja 2, 3, 9. i 10. aprila 2022. godine.

6631-objavljeni-su-datumi-odrzavanja-raf-challenge-i-raf-it-days