Компанија ТX Services доделила новчане награде најбољим студенткињама РАФ-а

Компанија ТX Services доделила је новчане награде у износу од по 1.250 евра најбољим студенткињама основних и мастер студија на Рачунарском факултету протекле школске године. Награђене су сарадница у настави Јефимији Најдић и асистенткиња Адријани Јеремић. Компанија ТX Services, огранак највеће швајцарске медијске куће ТX Group, препознала је квалитет наших студената и желела да их награди и подржи на почетку њихове академске каријере на Рачунарском факултету. Награде је уручила директорка компаније Јелена Петровић на свечаној додели диплома. Сарадња компаније ТX Services и Рачунарског факултета до сада је обухватала стипендирање студената и одржавање гостујућих предавања.

Пре свега желим да искажем захвалност за добијени ваучер, свакако да је то додатна мотивација за веће залагање у наредном периоду мог рада на Факултету. То је додатно средство и стимуланс да у раду са студентима доприносим њиховом усавршавању и напредовању како би они касније били стручњаци у пољу свог интересовања. Сама чињеница да сам и ја једна од карика у том ланцу њиховог образовања је већ сама по себи награда, а свака спознаја Факултета и фирми са којима сарађује мени улива велику захвалност и поштовање, поделила је своје утиске Јефимија Најдић.

Добити награду од компаније ТX Services за мене представља изузетну част и додатну мотивацију за даљи рад. Ова награда није само новчана подршка, већ и потврда да је сарадња између факултета и индустрије кључна за развој образовања и каријере. Рад на факултету за мене представља не само професионални изазов, већ и прилику да активно допринесем академском напретку, што сматрам да је од значаја за будуће генерације студената, изјавила је Адријана Јеремић.

Јефимија Најдић је рођена 2000. године у Врању. Студије на Рачунарском факултету, студијски програм Рачунарске науке завршила је као студент генерације 2023. године са просечном оценом 9.64. Године 2023. уписала је мастер академске студије на Рачунарском факултету, студијски програм Софтверско инжењерство. Тренутно је запослена на Рачунарском факултету у звању сарадника у настави и ангажована је на предметима Увод у програмирање, Објектно-оријентисано програмирање, Софтверске компоненте и на предмету Велики подаци.

Адријана Јеремић рођена је 1999. године у Београду. Студије на Рачунарском факултету, студијски програм Рачунарске науке завршила је као студент генерације 2022. године са просечном оценом 9,78. Мастер академске студије на Рачунарском факултету, студијски програм Рачунарске науке завршила је 2023. године са просечном оценом 10,00. Тренутно је студент докторских студија на истом факултету. У школској 2022/2023. години радила је као сарадник у настави на Рачунарском факултету на предметима Дискретне структуре, Комбинаторика и теорија графова, Парални алгоритми, Управљање пројектима и Препознавање говора. Недавно је изабрана у звање асистена на Рачунарском факултету.