Kompanija TX Services dodelila novčane nagrade najboljim studentkinjama RAF-a

Kompanija TX Services dodelila je novčane nagrade u iznosu od po 1.250 evra najboljim studentkinjama osnovnih i master studija na Računarskom fakultetu protekle školske godine. Nagrađene su saradnica u nastavi Jefimiji Najdić i asistentkinja Adrijani Jeremić. Kompanija TX Services, ogranak najveće švajcarske medijske kuće TX Group, prepoznala je kvalitet naših studenata i želela da ih nagradi i podrži na početku njihove akademske karijere na Računarskom fakultetu. Nagrade je uručila direktorka kompanije Jelena Petrović na svečanoj dodeli diploma. Saradnja kompanije TX Services i Računarskog fakulteta do sada je obuhvatala stipendiranje studenata i održavanje gostujućih predavanja.

Pre svega želim da iskažem zahvalnost za dobijeni vaučer, svakako da je to dodatna motivacija za veće zalaganje u narednom periodu mog rada na Fakultetu. To je dodatno sredstvo i stimulans da u radu sa studentima doprinosim njihovom usavršavanju i napredovanju kako bi oni kasnije bili stručnjaci u polju svog interesovanja. Sama činjenica da sam i ja jedna od karika u tom lancu njihovog obrazovanja je već sama po sebi nagrada, a svaka spoznaja Fakulteta i firmi sa kojima sarađuje meni uliva veliku zahvalnost i poštovanje, podelila je svoje utiske Jefimija Najdić.

Dobiti nagradu od kompanije TX Services za mene predstavlja izuzetnu čast i dodatnu motivaciju za dalji rad. Ova nagrada nije samo novčana podrška, već i potvrda da je saradnja između fakulteta i industrije ključna za razvoj obrazovanja i karijere. Rad na fakultetu za mene predstavlja ne samo profesionalni izazov, već i priliku da aktivno doprinesem akademskom napretku, što smatram da je od značaja za buduće generacije studenata, izjavila je Adrijana Jeremić.

Jefimija Najdić je rođena 2000. godine u Vranju. Studije na Računarskom fakultetu, studijski program Računarske nauke završila je kao student generacije 2023. godine sa prosečnom ocenom 9.64. Godine 2023. upisala je master akademske studije na Računarskom fakultetu, studijski program Softversko inženjerstvo. Trenutno je zaposlena na Računarskom fakultetu u zvanju saradnika u nastavi i angažovana je na predmetima Uvod u programiranje, Objektno-orijentisano programiranje, Softverske komponente i na predmetu Veliki podaci.

Adrijana Jeremić rođena je 1999. godine u Beogradu. Studije na Računarskom fakultetu, studijski program Računarske nauke završila je kao student generacije 2022. godine sa prosečnom ocenom 9,78. Master akademske studije na Računarskom fakultetu, studijski program Računarske nauke završila je 2023. godine sa prosečnom ocenom 10,00. Trenutno je student doktorskih studija na istom fakultetu. U školskoj 2022/2023. godini radila je kao saradnik u nastavi na Računarskom fakultetu na predmetima Diskretne strukture, Kombinatorika i teorija grafova, Paralni algoritmi, Upravljanje projektima i Prepoznavanje govora. Nedavno je izabrana u zvanje asistena na Računarskom fakultetu.