РАФ представио Секцију за развој видео игара на Окупљању академске заједнице Асоцијације индустрије видео игара Србије (SGA)

Рачунарски факултет био је учесник Окупљања академске заједнице које је организовала Асоцијација индустрије видео игара Србије (SGA) у уторак, 5. децембра у Центру за промоцију науке. Рачунарски факултет је представљао сарадник у настави и руководилац Секције за развој видео игара Младен Јовановић који је том приликом презентовао рад секције.

Секција за развој видео игара основана је 2021. године, а од ове године одржава се у RAF Game Dev Clubu који су основали Рачунарски факултет и компанија Nordeus.

На Секцији за развој видео игара тренутно активно учествује 50 студената, док је иницијално било 150 пријављених. Селекција је обављена на основу успеха у релевантним предметима и претходног искуства у развоју игара, али је секција отворена за све заинтересоване студенте, захваљујући постојању две групе. Група А је намењена почетницима без претходног искуства у развоју видео игара, док је за групу Б селекција детаљнија и базирана на већ стеченим вештинама у развоју игара и раду у Unity софтверу.