RAF predstavio Sekciju za razvoj video igara na Okupljanju akademske zajednice Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA)

Računarski fakultet bio je učesnik Okupljanja akademske zajednice koje je organizovala Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) u utorak, 5. decembra u Centru za promociju nauke. Računarski fakultet je predstavljao saradnik u nastavi i rukovodilac Sekcije za razvoj video igara Mladen Jovanović koji je tom prilikom prezentovao rad sekcije.

Sekcija za razvoj video igara osnovana je 2021. godine, a od ove godine održava se u RAF Game Dev Clubu koji su osnovali Računarski fakultet i kompanija Nordeus.

Na Sekciji za razvoj video igara trenutno aktivno učestvuje 50 studenata, dok je inicijalno bilo 150 prijavljenih. Selekcija je obavljena na osnovu uspeha u relevantnim predmetima i prethodnog iskustva u razvoju igara, ali je sekcija otvorena za sve zainteresovane studente, zahvaljujući postojanju dve grupe. Grupa A je namenjena početnicima bez prethodnog iskustva u razvoju video igara, dok je za grupu B selekcija detaljnija i bazirana na već stečenim veštinama u razvoju igara i radu u Unity softveru.