Студентски парламент РАФ-а организовао хуманитарни шаховски турнир “RAF CHESS”

Студентски парламент Рачунарског факултета организовао је хуманитарни шаховски турнир RAF CHESS. На турниру је било 55 учесника, а поред студената РАФ-а учествовали су студенти Електротехничког факултета, Математичког факултета, Физичког факултета, Филозофског факултета и Ваздухопловне aкадемије. Носиоци пројекта су представници парламента Теодора Живановић и Филип Трајковић, као и нови потпредседник парламента Аја Тимотић, Вељко Весић и Александар Гагић.

Прво место на турниру освојио је Милош Станковић, студент прве године Рачунарског факултета.

Друго место освојила је Ана Шакотић, студент друге године Рачунарског факултета.

Треће место освојио је Михаило Трајковић, студент треће године Рачунарског факултета.

Идеју да турнир буде хуманитарног карактера добили смо када сам наишла у РАФ Фејсбук групи на пост старијег колеге где позива све студенте да помогну госпођи Данки. Данка Раднић Ђорђевић је годинама радила у секретаријату Рачунарског факултета и старије колеге је памте као насмејану и ведру особу, увек спремну да помогне студентима, да коју реч утехе и подршке, па смо и ми желели да јој узвратимо подршку сад када јој је најпотребнија. Идеја се допала свим члановима парламента и одлучили смо да колико можемо допринесемо њеном лечењу. Прикупили смо 14.900 динара и уплатили као донацију студента Рачунарског факултета, појаснила је председница Студентског парламента Теодора Живановић.

Рачунарски факултет је организационо и финансијски подржао турнир RAF CHESS. Спонзори турнира били су Yettel Србија, који је донирао награде за победнике, као и RedBull који је обезбедио освежење учесницима. За само такмичење биле су ангажоване судије Шаховског савеза од којих је изнајмљена опрема, што је допринело професионалнијој организацији.

Турнир је протекао феноменално. Сви смо били пријатно изненађени. Такмичари су били задовољни што је најважније. Склопила су се нова пријатељства и повезали људи уз једну од најстаријих и најпопуларнијих игара на свету. Нама је сам турнир дао подстицај да наставимо са радом и организовањем сличних пројеката. Напоменула бих, у име својих колега из Студенстког парламента, да смо јако захвални свим учесницима и партнерима турнира. Веома нам значи подршка коју добијамо и гура нас да и поред наших стандардних студентских обавеза наставимо са радом у парламенту и заједничким снагама креирамо боље окружење за све наше тренутне колеге, као и оне које ће тек доћи. С обзиром да је парламент од скоро кренуо активније да ради, доста ствари нам је ново и рекла бих тешко, али полако се уходавамо и од следећег семестра можете очекивати још већу активност и многе занимљиве пројекте, пренела је своје утиске Теодора Живановић.