Studentski parlament RAF-a organizovao humanitarni šahovski turnir “RAF CHESS”

Studentski parlament Računarskog fakulteta organizovao je humanitarni šahovski turnir RAF CHESS. Na turniru je bilo 55 učesnika, a pored studenata RAF-a učestvovali su studenti Elektrotehničkog fakulteta, Matematičkog fakulteta, Fizičkog fakulteta, Filozofskog fakulteta i Vazduhoplovne akademije. Nosioci projekta su predstavnici parlamenta Teodora Živanović i Filip Trajković, kao i novi potpredsednik parlamenta Aja Timotić, Veljko Vesić i Aleksandar Gagić.

Prvo mesto na turniru osvojio je Miloš Stanković, student prve godine Računarskog fakulteta.

Drugo mesto osvojila je Ana Šakotić, student druge godine Računarskog fakulteta.

Treće mesto osvojio je Mihailo Trajković, student treće godine Računarskog fakulteta.

Ideju da turnir bude humanitarnog karaktera dobili smo kada sam naišla u RAF Fejsbuk grupi na post starijeg kolege gde poziva sve studente da pomognu gospođi Danki. Danka Radnić Đorđević je godinama radila u sekretarijatu Računarskog fakulteta i starije kolege je pamte kao nasmejanu i vedru osobu, uvek spremnu da pomogne studentima, da koju reč utehe i podrške, pa smo i mi želeli da joj uzvratimo podršku sad kada joj je najpotrebnija. Ideja se dopala svim članovima parlamenta i odlučili smo da koliko možemo doprinesemo njenom lečenju. Prikupili smo 14.900 dinara i uplatili kao donaciju studenta Računarskog fakulteta, pojasnila je predsednica Studentskog parlamenta Teodora Živanović.

Računarski fakultet je organizaciono i finansijski podržao turnir RAF CHESS. Sponzori turnira bili su Yettel Srbija, koji je donirao nagrade za pobednike, kao i RedBull koji je obezbedio osveženje učesnicima. Za samo takmičenje bile su angažovane sudije Šahovskog saveza od kojih je iznajmljena oprema, što je doprinelo profesionalnijoj organizaciji.

Turnir je protekao fenomenalno. Svi smo bili prijatno iznenađeni. Takmičari su bili zadovoljni što je najvažnije. Sklopila su se nova prijateljstva i povezali ljudi uz jednu od najstarijih i najpopularnijih igara na svetu. Nama je sam turnir dao podsticaj da nastavimo sa radom i organizovanjem sličnih projekata. Napomenula bih, u ime svojih kolega iz Studenstkog parlamenta, da smo jako zahvalni svim učesnicima i partnerima turnira. Veoma nam znači podrška koju dobijamo i gura nas da i pored naših standardnih studentskih obaveza nastavimo sa radom u parlamentu i zajedničkim snagama kreiramo bolje okruženje za sve naše trenutne kolege, kao i one koje će tek doći. S obzirom da je parlament od skoro krenuo aktivnije da radi, dosta stvari nam je novo i rekla bih teško, ali polako se uhodavamo i od sledećeg semestra možete očekivati još veću aktivnost i mnoge zanimljive projekte, prenela je svoje utiske Teodora Živanović.