Проф. др Иван Елезовић одржао предавање на Virginia State University у САД-у

Професор Рачунарског факултета на катедри за Мултимедијални дизајн др Иван Елезовић одржао је гостујуће предавање на Virginia State University у Сједињеним Америчким Државама. Проф. др Иван Елезовић је одржао презентацију под називом Electronic/Multimedia Compositions на департману за музику. Поред предавања изведена су и његова мултимедијална дела.

Virginia State University је основан 1882. године. Данас обухвата шест колеџа: The College of Agriculture, The Reginald F. Lewis College of Business, The College of Education, The College of Engineering and Technology, The College of Humanities and Social Sciences и The College of Natural and Health Sciences.

Иван Елезовић је дипломирао музичку композицију и електроакустичну музику на Univerzitetu Manitoba, Winnipeg, 1997. године, а магистрирао на McGill Univerzitetu, Монтреал, 2000. године. Докторирао је музичку композицију и електроакустичну музику на Univerzitetu Illinois 2006. године. Др Елезовић је предавао музичку технологију, композицију и теорију музике на Univerzitetu Ilinois, Oberlin Конзерваторијуму, Mahidol Univerzitetu, Nova Southeastern Univerzitetu и Palm Beach Atlantic Univerzitetu. Тренутно је ванредни професор и шеф катедре за акустичну и електроакустичну композицију, као и теорију музике на Jackson State Univerzitetu. Од 2013. године је запослен на Рачунарском факултету у Београду у области дизајна звука.