Prof. dr Ivan Elezović održao predavanje na Virginia State University u SAD-u

Profesor Računarskog fakulteta na katedri za Multimedijalni dizajn dr Ivan Elezović održao je gostujuće predavanje na Virginia State University u Sjedinjenim Američkim Državama. Prof. dr Ivan Elezović je održao prezentaciju pod nazivom Electronic/Multimedia Compositions na departmanu za muziku. Pored predavanja izvedena su i njegova multimedijalna dela.

Virginia State University je osnovan 1882. godine. Danas obuhvata šest koledža: The College of Agriculture, The Reginald F. Lewis College of Business, The College of Education, The College of Engineering and Technology, The College of Humanities and Social Sciences i The College of Natural and Health Sciences.

Ivan Elezović je diplomirao muzičku kompoziciju i elektroakustičnu muziku na Univerzitetu Manitoba, Winnipeg, 1997. godine, a magistrirao na McGill Univerzitetu, Montreal, 2000. godine. Doktorirao je muzičku kompoziciju i elektroakustičnu muziku na Univerzitetu Illinois 2006. godine. Dr Elezović je predavao muzičku tehnologiju, kompoziciju i teoriju muzike na Univerzitetu Ilinois, Oberlin Konzervatorijumu, Mahidol Univerzitetu, Nova Southeastern Univerzitetu i Palm Beach Atlantic Univerzitetu. Trenutno je vanredni profesor i šef katedre za akustičnu i elektroakustičnu kompoziciju, kao i teoriju muzike na Jackson State Univerzitetu. Od 2013. godine je zaposlen na Računarskom fakultetu u Beogradu u oblasti dizajna zvuka.