Студент Огњен Винчић освојио 1. место на AIBG 6.0 хакатону и 3. место на VirtualHack – NIS хакатону

Студент четврте године Рачунарских наука на Рачунарском факултету Огњен Винчић освојио је две награде на недавно одржаним хакатонима. У екипи са студентима Радосавом Попадићем са Математичког факултета и Владимиром Ратковићем са Електротехничког факултета освојио је треће место на VirtualHack – NIS хакатону. На AIBG 6.0 хакатону освојио је прво место, а екипи се придружио Никола Токов, студент Машинског факултета.

VirtualHack – NIS хакатон је био намењен студнетима техничких факултета и учествовали је осам екипа са по три до четири члана. Задатак је био да направимо NIS апликацију намењена таксистима. Та апликација је морала да садржи виртуелну NIS такси картицу у облику qr кода, док се све остало у апликацији додавало по жељи такмичара. Хакатон је сасвим лепо био организован, идеја задатка је исто била занимљива, све у свему врло лепо искуство, изјавио је Огњен Винчић.

AIBG 6.0 хакатон је такмичење где студенти развијају вештачку интелигенцију за контролисање бота у игрици где се четири такмичара међусобно боре за победу. Овај хакатон је такође намењен студентима техничких факултета и учествовало је 16 екипа са по три до четири члана. Игрица за коју смо правили бота се звала Jungle Showdown. Да би играч победио морао је да или остане последњи жив на мапи или да убије неког играчa користећи мач и да његову лобању однесе до центра мапе. Мач се добија тек када играч стигне до свог ковчега који се налази негде на мапи. Поред тога на мапи се налазило дрвећа, лишће и камење где је свака од тих ставки давала одређене бенефите у зависности како је играч интераговао с њима. Наша тактика се заснивала на цепању дрву и тиме сакупљање највише понеа преко тога. Због тога смо касније добили надимак „Шумари“, поделио је Огњен.

Огњен Винчић је претходно освојио друго место на The Great Hacka хакатону у организацији АСЕФа (Асоцијација Студената Електротехничког Факултета).