Student Ognjen Vinčić osvojio 1. mesto na AIBG 6.0 hakatonu i 3. mesto na VirtualHack – NIS hakatonu

Student četvrte godine Računarskih nauka na Računarskom fakultetu Ognjen Vinčić osvojio je dve nagrade na nedavno održanim hakatonima. U ekipi sa studentima Radosavom Popadićem sa Matematičkog fakulteta i Vladimirom Ratkovićem sa Elektrotehničkog fakulteta osvojio je treće mesto na VirtualHack – NIS hakatonu. Na AIBG 6.0 hakatonu osvojio je prvo mesto, a ekipi se pridružio Nikola Tokov, student Mašinskog fakulteta.

VirtualHack – NIS hakaton je bio namenjen studnetima tehničkih fakulteta i učestvovali je osam ekipa sa po tri do četiri člana. Zadatak je bio da napravimo NIS aplikaciju namenjena taksistima. Ta aplikacija je morala da sadrži virtuelnu NIS taksi karticu u obliku qr koda, dok se sve ostalo u aplikaciji dodavalo po želji takmičara. Hakaton je sasvim lepo bio organizovan, ideja zadatka je isto bila zanimljiva, sve u svemu vrlo lepo iskustvo, izjavio je Ognjen Vinčić.

AIBG 6.0 hakaton je takmičenje gde studenti razvijaju veštačku inteligenciju za kontrolisanje bota u igrici gde se četiri takmičara međusobno bore za pobedu. Ovaj hakaton je takođe namenjen studentima tehničkih fakulteta i učestvovalo je 16 ekipa sa po tri do četiri člana. Igrica za koju smo pravili bota se zvala Jungle Showdown. Da bi igrač pobedio morao je da ili ostane poslednji živ na mapi ili da ubije nekog igrača koristeći mač i da njegovu lobanju odnese do centra mape. Mač se dobija tek kada igrač stigne do svog kovčega koji se nalazi negde na mapi. Pored toga na mapi se nalazilo drveća, lišće i kamenje gde je svaka od tih stavki davala određene benefite u zavisnosti kako je igrač interagovao s njima. Naša taktika se zasnivala na cepanju drvu i time sakupljanje najviše ponea preko toga. Zbog toga smo kasnije dobili nadimak „Šumari“, podelio je Ognjen.

Ognjen Vinčić je prethodno osvojio drugo mesto na The Great Hacka hakatonu u organizaciji ASEFa (Asocijacija Studenata Elektrotehničkog Fakulteta).