Тим РАФ-а освојио прво место на Tenderly Blockchain хакатону

Тим Рачунарског факултета RAF Whales, који чине студенти треће године Рачунарских наука Алекса Прокић, Михаил Јованоски, Михаило Трајковић и Иван Јевтић, освојио је прво место на Tenderly Blockchain хакатону. Web3 blockchain хакатон организовала је компанија Tenderly, а у оквиру фествала организације BNE (Brand New Engineers).

Tim RAF Whales освојио је прво место у конкуренцији од десетак тимова који су се пласирали у финале које је трајало 24 часа. Као победници хакатона, Алекса, Михаил, Михаилои Иван освојили су награду од 1000 евра. Задатак који је требало решити на хакатону је био „Приближавање Web3 и blockchainа обичном кориснику“.

Наше решење био је алат Web3 Maker који, као што на пример са Wordpresom обичан корисник који не зна програмирање може да прави Web2 апликације, тако са нашим алатом обичан корисник може да бира између неколико понуђених опција: уплата новца, гласање, fundraising и слично и да за њих добије готову апликацију са развијеним фронтентом и бекендом, као и Web3 архитектуром без неопходног програмерског искуства и знања, појашњава Алекса Прокић.

Компанију Tenderly, која је организатор хакатона, основао је са својим колегама бивши студент Рачунарског факултета Богдан Хабић. Он је говорио о инвестицији од 40 милиона долара коју је добио Tenderly, као и о самом покретању стартапа. Интервју са Богданом можете прочитати овде.