Tim RAF-a osvojio prvo mesto na Tenderly Blockchain hakatonu

Tim Računarskog fakulteta RAF Whales, koji čine studenti treće godine Računarskih nauka Aleksa Prokić, Mihail Jovanoski, Mihailo Trajković i Ivan Jevtić, osvojio je prvo mesto na Tenderly Blockchain hakatonu. Web3 blockchain hakaton organizovala je kompanija Tenderly, a u okviru festvala organizacije BNE (Brand New Engineers).

Tim RAF Whales osvojio je prvo mesto u konkurenciji od desetak timova koji su se plasirali u finale koje je trajalo 24 časa. Kao pobednici hakatona, Aleksa, Mihail, Mihailoi Ivan osvojili su nagradu od 1000 evra. Zadatak koji je trebalo rešiti na hakatonu je bio „Približavanje Web3 i blockchaina običnom korisniku“.

Naše rešenje bio je alat Web3 Maker koji, kao što na primer sa Wordpresom običan korisnik koji ne zna programiranje može da pravi Web2 aplikacije, tako sa našim alatom običan korisnik može da bira između nekoliko ponuđenih opcija: uplata novca, glasanje, fundraising i slično i da za njih dobije gotovu aplikaciju sa razvijenim frontentom i bekendom, kao i Web3 arhitekturom bez neophodnog programerskog iskustva i znanja, pojašnjava Aleksa Prokić.

Kompaniju Tenderly, koja je organizator hakatona, osnovao je sa svojim kolegama bivši student Računarskog fakulteta Bogdan Habić. On je govorio o investiciji od 40 miliona dolara koju je dobio Tenderly, kao i o samom pokretanju startapa. Intervju sa Bogdanom možete pročitati ovde.