Почињe секција о неуротехнологијама и креативне радионице мехатронике у РАФ Labu

Рачунарски факултет у свом РАФ Labu започиње секцију о неуротехнологијама и креативне радионице мехатронике које ће се одвијати сваке прве суботе у месецу. У суботу, 3. децембра одржаће се прва радионица као наставак успешног недавно одржаног интернационалног NeuroTechX хакатона. Секцију и радионице ће водити професорка др Јелена Младеновић.

Студенти ће имати прилике да се баве виртуелном реалношћу, 3D моделирањем и принтањем, електроником, роботиком, носивим сензорима, као што су дисајни појасеви и паметни сатови, ECG са Arduinom, а нарочито EEG уређајима које су обезбедиле компаније openBCI (SAD) i mBrainTrain.

Овим поводом биће додељене награде победницима NTX глобалног хакатона, како интернационалним победницима – екипи Мирин са апликацијом Panick Attack, тако и локалним победницима – екипи ТриМарка са апликацијом Sleep Alert.

Прва радионица ће се одржати у суботу, 3. децембрa од 11 до 17 часова, Кнез Михаилова 10, 8. спрат. Потребно је да учесници понесу своје лаптопове. Места су ограничена. Можете се пријавити овде.

1 thought on “Почињe секција о неуротехнологијама и креативне радионице мехатронике у РАФ Labu”

Comments are closed.