Počinje sekcija o neurotehnologijama i kreativne radionice mehatronike u RAF Labu

Računarski fakultet u svom RAF Labu započinje sekciju o neurotehnologijama i kreativne radionice mehatronike koje će se odvijati svake prve subote u mesecu. U subotu, 3. decembra održaće se prva radionica kao nastavak uspešnog nedavno održanog internacionalnog NeuroTechX hakatona. Sekciju i radionice će voditi profesorka dr Jelena Mladenović.

Studenti će imati prilike da se bave virtuelnom realnošću, 3D modeliranjem i printanjem, elektronikom, robotikom, nosivim senzorima, kao što su disajni pojasevi i pametni satovi, ECG sa Arduinom, a naročito EEG uređajima koje su obezbedile kompanije openBCI (SAD) i mBrainTrain.

Ovim povodom biće dodeljene nagrade pobednicima NTX globalnog hakatona, kako internacionalnim pobednicima – ekipi Mirin sa aplikacijom Panick Attack, tako i lokalnim pobednicima – ekipi TriMarka sa aplikacijom Sleep Alert.

Prva radionica će se održati u subotu, 3. decembra od 11 do 17 časova, Knez Mihailova 10, 8. sprat. Potrebno je da učesnici ponesu svoje laptopove. Mesta su ograničena. Možete se prijaviti ovde.

1 thought on “Počinje sekcija o neurotehnologijama i kreativne radionice mehatronike u RAF Labu”

Comments are closed.