Znanja

  • Obučiti polaznike da uz početna znanja iz računarstva na nivou srednje škole, uz skromno ili nikakvo znanje iz programiranja, postepeno ali sigurno nauče da implementiraju front-end i back-end rešenja upotrebom raziličitih tehnologija.
  • Samostalno planiranje, razvoj, optimizacija i održavanje veb sajtova. Kreiranje elemenata veb strana i projektovanje korisničkog interfejsa. Validacija, standardizacija i optimizacija. Poznavanje novih tehnologije i radni okviri za dizan i razvoj veb strana.
  • potreba principa i pravila projektovanja efektivnog veb sistema. Korišćenje programskih skript jezika u izradi front-end veb aplikacija na bazi MVC arhitekture. Dinamičko kreiranje veb sadržaja. Poznavanje principa back-end programiranja, kao i biblioteka i radnih okruženja za programiranje veb aplikacija.
  • Povezivanje sa bazama podataka. Kreiranje i izmene u bazama podataka i tabelama. Rukovanje ključevima, pisanja skriptova i  rada sa uskladištenim procedurama, funkcijama, pogledima, okidačima i transakcijama. Samostalno projektovanje i implementiranje virtuelne serverske, skladišne i mrežne infrasktrukture unutar oblaka. Full Stack programiranje u oblaku.