РАФ у Земунској гимназији

Протеклог викенда одржан је "Сајам факултета" у Земунској гимназији на ком се представио и Рачунарски факултет. Осим матураната Земунске гимназије, сајам су посетили и ученици других гимназија и средњих стручних школа у Београду. Поред интересовања за студијске програме, припремну наставу и упис на РАФ, матуранти су се информисали и о предстојећем информатичком такмичењу "RAF Challenge 2013" и бесплатном семинару "RAF ITdays 2013". Велику пажњу средњошколаца привукла је веб радионица која се организује у фебруару.

 

Новогодишњи пријем на РАФ-у

У петак 28.12.2012. године, са почетком у 20 часова (учионица бр. 7) одржаће се новогодишњи пријем за студенте, професоре и пријатеље Рачунарског факултета. Пријем организује Студентски парламент РАФ-а, који на овај начин жели да испрати годину која је за нама.

Понесите добро расположење и дођите на дружење са РАФ-овцима!

Срећни празници и нова 2013. година!

Почеле пријаве за RAF Challenge 2013

На сајту такмичења RAF Challenge 2013, који организује Рачунарски факултет и Друштво математичара Србије, од понедељка 17.12. 2012. године почеле су пријаве и  уплоад радова на информатичко такмичење. Рок за пријаву радова је до 18. јануара 2013. године. Овогодишње такмичење одржаће се у две категорије: презетнација/апликативни програм (тема: "Рачунарство у облаку") и анимација/игрица са темом по избору.

 

Опширније...

РАФ-овци победили на Hachathon-у 2012

На такмичењу у 24-часовном прављењу игрица Hackathon 2012 победио је тим студената друге године Рачунарског факултета под називом "Infinity" који су чинили: Милош Биљановић, Дејан Пектер, Урош Јоксимовић и Јожеф Орош. Као главну награду за своју игрицу сваки члан тима је добио iPad 3. Такмичење је одржано у суботу 15.12.2012. године у просторијама компаније Nordeus, а треће место је такође освојио тим са РАФ-а под називом "Тања Ветровић Панковић" (Вања Петровић Танковић, Никола Стоиљковић) који је као награду освојио Sony Playstation 3.

 

Опширније...

Календар такмичења за школску 2012/2013.

На сајту Рачунарске гимназије можете погледати календар такмичења за ученике основних и средњих школа из математике и информатике за школску 2012/2013. годину. Недостају датуми такмичења из физике, који ће благовремено бити ажурирани. У просторијама Рачунарске гимназије и Рачунарског факултета одржаваће се информатичка надметања како за ученике основних, тако и за ученике средњих школа.

Бесплатна WEB радионица за средњошколце

Рачунарски факултет ће почетком другог полугодишта одржати бесплатну WEB радионицу за по једног ученика из гимназија и електротехничких школа које се налазе на територији Београда. Радионицу ће држати професори и асистенти РАФ-а, а настава ће се одржавати суботом, почев од 02. фебруара 2013. године.

 

Опширније...