Тим РАФ-а освојио сребрну медаљу на ICPC регионалном такмичењу у програмирању југоисточне Европе - SEERC

Тим Рачунарског факултета GII Klub, који чине Алекса Милисављевић и Павле Мартиновић, чланови сјајног тима RAF Penguins, као и Младен Пузић, уз тренера Душана Здравковића, заузео је четврто место и освојио сребрну медаљу на ICPC регионалном такмичењу у програмирању југоистичне Европе – SEERC. На такмичењу, које су онлајн организовали Politehnica University of Bucharest (Румунија) и Vinnytsia National Technical University (Украјина), учествовало 120 тимова са 57 универзитета из 7 земаља - Бугарске, Грчке, Македоније, Румуније, Украјине, Србије и Турске. Тим РАФ-а је остварио изузетан успех и једини је тим из Србије који је освојио медаљу.

medalja-1.jpg

Опширније...

Студенткиња Наташа Лазић одбранила је дипломски рад на тему "Имплементација едукативне апликације за Андроид платформу"

Студенткиња Рачунарског факултета Наташа Лазић је у четвртак, 23. јуна 2022. године одбранила дипломски рад на тему Имплементација едукативне апликације за Андроид платформу пред комисијом коју су чинили ментор др Бојана Димић Сурла и члан др Немања Радосављевић.

Опширније...

Предавање компаније Seven Bridges у организацији Студентског парламента РАФ-а

Компанија Seven Bridges одржала је гостујуће предавање Примена биоинформатике у индустрији на Рачунарском факултету и онлајн које је организовао Студентски парламент РАФ-а. Чланови Студентског парламента су желели да се ближе упознају са биоинформатиком, посебно са применом у пракси, као и да то омогуће свим колегама који су заинтересовани за ову област. Предавање је одржао представник компаније Seven Bridges Борис Мајић.

img_20220603_152328-1_optimized.jpg

Опширније...

Додељени сертификати полазницима кратког програма Master in Computational Finance

На Рачунарском факултету у четвртак, 9. јуна одржана је додела сертификата првој групи полазника који су успешно похађали кратки програм Master in Computational Finance (MCF). Укупно петнаест полазника чинило је прву генерацију која је пратила овај иновативни програм који представља спој финансија и рачунарства. MCF је јединствени програм у нашој земљи, док је у свету област којом се бави веома актуелна и примењива. Руководилац програма је проф. др Бранко Урошевић.

img_20220609_182347_optimized.jpg

Опширније...

Стипендисти Рачунарског факултета 2022/2023.

Рачунарски факултет и наредне школске године наставља са традицијом стипендирања ученика за бесплатно четворогодишње студирање на РАФ-у. Петнаест матураната је добило стипендију за бесплатно четврогодишње школовање на Рачунарском факултету, док је пет матураната добило полустипендију која подразумева попуст од 50% за четврогодишње школовање на РАФ-у. Ученици су одабрани на основу постигнућа на такмичењима из математике, информатике и физике.

Опширније...