Студенткиња Тамара Миленковић одбранила је дипломски рад на тему "BCJR алгоритам декодовања"

Студенткиња Рачунарског факултета Тамара Миленковић је у уторак, 25. октобра 2021. године одбранила дипломски рад на тему BCJR алгоритам декодовања пред комисијом коју су чинили ментор, др Десимир Вучић и члан, др Селена Вукотић.

Опширније...

Марија Степановић одбранила је мастер рад на тему "Упоредна анализа различитих начина интеграције клијентске и серверске стране апликације развијене у скрипт језицима"

Студенткиња Марија Степановић је у среду, 20. октобра 2021. године одбранила свој мастер рад на тему Упоредна анализа различитих начина интеграције клијентске и серверске стране апликације развијене у скрипт језицима пред ментором др Бојаном Димић Сурла и др Душаном Вујошевићем и др Милошем Раденковићем, члановима комисије.

Опширније...

Студенткиња Ања Јевтовић одбранила је дипломски рад на тему "Еволуција сајбер криминала и напада са предлогом организације сајбер безбедности у великим системима"

Студенткиња Рачунарског факултета Ања Јевтовић је у четвртак, 14. октобра 2021. године одбранила дипломски рад на тему Еволуција сајбер криминала и напада са предлогом организације сајбер безбедности у великим системима пред комисијом коју су чинили ментор, др Мирјана Радивојевић и члан, др Ђорђе Бабић.

Опширније...

Vicert компанија представила се студентима РАФ-а

На Рачунарском факултету је у четвртак, 14. октобра одржано представљање компаније Vicert . Представници Vicert-а имали су прилику да студентима завршних година представе програме пракси из различитих области програмирања са могућношћу запошљавања у овој фирми. Презентацију је из учионице и уживо преко платформе Зум пратило око 100 студената. Факултет је са овом растућом ИТ компанијом недавно успоставио пословну сарадњу која подразумева похађање стручних пракси наших студената. 

20211014_121022.jpg    IGI_9805.jpg

Уз мото "Софтвер лечи свет" мисија компаније Vicert је развијање софтвера који ће поједноставити процесе, убрзати третмане и повећати успех у свим областима здравља људи. Са више од 300 здравствено техничких решења испоручених у протеклих 20 година, високом стручношћу у развоју софтвера и "дигиталног здравља" ова компанија успева да обезбеди једно од најбољих повраћаја улагања у индустрији. 

Фотографије овог догађаја доступне су у галерији. 

 

 

 

Велика почасна награда за тим RAF Penguins на светском финалу најпрестижнијег информатичког такмичења ICPC у Москви

Легендарни тим RAF Penguins наставља да бриљира на светској такмичарској програмерској сцени!

Тим студената Рачунарског факултета освојио је велику почасну награду (High Honors) на светском финалу ICPC такмичења - најпрестижнијег тимског такмичења у решавању алгоритамских проблема одржаном у Москви.   

MVIMG_20211003_211439.jpg  IMG_20211005_220322.jpg  Тим RAF Penguins остварио је најбољи пласман од свих тимова из Србије до сада на финалима овог престижног такмичења, заузевши 24. место у конкуренцији 117 тимова из целог света. Овај феноменалан резултат забележио је тим који су чинили Алекса Милисављевић и Павле Мартиновић уз пратњу тренера Душана Здравковића, иако је тим био значајно ослабљен јер трећи члан RAF Penguins-a, Алекса Плавшић, није био у могућности да дође у Русију из објективних разлога.

Yt.jpg

 Подсећања ради, сјајан тројац изборио је пласман у овогодишње светско финале ICPC такмичења освојивши треће место на регионалном ICPC такмичењу за југоисточну Европу које је одржано у октобру 2019. године у Букурешту. Првобитно је планирано да се светско финале ICPC такмичења одржи у јуну 2020. године, али је због неповољних епидемиолошких услова одложено и одржано 5. октобра ове године. 

 

Врхунско програмерско знање талентовани студенти Рачунарског факултета показали су и у мају 2021. године на квалификацијама за светско финале ICPC за наредну годину, где су освојили златну медаљу и тиме обезбедили учеће на светском ICPC финалу 2022. године у Бангладешу. 

 

Снимак целог ICPC такмичења у Москви налази се на линку.

   

Студенткиња Валентина Марјановић одбранила је дипломски рад на тему "Стартап „Истражимо Црну Гору“ пројектован техником лин канваса"

Студенткиња Рачунарског факултета Валентина Марјановић је 7. октобра 2021. године одбранила дипломски рад на тему Стартап „Истражимо Црну Гору“ пројектован техником лин канваса пред комисијом коју су чинили ментор, др Душан Вујошевић и члан, др Немања Радосављевић.

Опширније...