Гостовање Бранка Урошевића и представљање новог мастер програма на телевизији N1

Др Бранко Урошевић, професор на програму Master in Computational Finance (MCF) на Рачунарском факултету, говорио је за телевизију N1 о новом мастер програму - на који начин финансије постају део компјутерских технологија, али и откуд у Србији једна нова врста фестивала која се бави овом темом. 

BU_jpg.jpg

 

Гостовање у емисији Дан уживо погледајте на ЛИНКУ.

Студент Веселин Марковић одбранио је дипломски рад на тему "4G мобилне мреже четврте генерације"

Студент Рачунарског факултета Веселин Марковић је 12. јула 2021. године одбранио дипломски рад на тему "4G мобилне мреже четврте генерације" пред комисијом коју су чинили ментор, др Десимир Вучић и члан, др Селена Вукотић.

Опширније...

Студент Вукан Данчетовић одбранио је дипломски рад на тему "Бушени конволуциони кодови"

Студент Рачунарског факултета Вукан Данчетовић је 7. јула 2021. године одбранио дипломски рад на тему "Бушени конволуциони кодови" пред комисијом коју су чинили ментор, др Селена Вукотић и члан, др Десимир Вучић.

Опширније...

Студент Лазар Јелић одбранио је свој дипломски рад на тему "Оптимизација неуралне мреже за векторско представљање речи"

Студент Рачунарског факултета Лазар Јелић је 1. јула 2021. године одбранио дипломски рад на тему "Оптимизација неуралне мреже за векторско представљање речи" пред комисијом коју су чинили ментор, др Немања Илић и члан, др Стеван Милинковић.

Опширније...

Александар Гаврић одбранио је мастер рад на тему „Стратегија димензионог моделовања података из бежичних сензорских мрежа”

Александар Гаврић одбранио је 30. јуна 2021. године на Рачунарском факултету мастер рад на тему „Стратегија димензионог моделовања података из бежичних сензорских мрежа”. Комисију пред којом је Александар Гаврић бранио мастер рад чинили су ментор проф. др Душан Вујошевић, проф. др Бојана Димић Сурла и проф. др Ђорђе Бабић.

Опширније...

На Рачунарском факултету одржано је прво финале такмичења из програмирања Algoge Kup

Богато знање и велики потенцијал студената Рачунарског факултета оличени су у медаљама, наградама и похвалама које годинама доносе са домаћих и светских такмичења из информатике, математике и физике. Њихова изузетност сада је осветљена из једног другог угла. Студенти РАФ-а су иницијатори и организатори такмичења под називом Algoge Kup.
Algoge Kup је такмичење из програмирања које има за циљ популаризацију програмирања и алгоритамског размишљања. Намењено је ученицима основних и средњих школа. Такмичење има 3 круга: четвртфинале, полуфинале и финале. Ученици су подељени у више категорија у зависности из које су школе и разреда. 
 
Финале првог Algoge Kup-а одржано је у недељу, 27. јуна 2021. године на Рачунарском факултету у Београду. Преко 300 ученика из целе Србије учествовало је у четвртфиналу, а 35 се пласирало у финале. Финалисти су током четири сата решавали 3 задатка из алгоритама и структура података. Све задатке за финале Algoge Kup-а осмислили су одлични студенти и искусни такмичари са Рачунарског факултета: Михаило Трајковић, Иван Јевтић, Душан Здравковић и Димитрије Димић. 
 
DSCF2388.JPG    DSCF2396_1.jpg

Опширније...