Учесници семинара RAF IT Days 2017

Објављена је листа учесника семинара RAF IT Days 2017. Рачунарски факултет је одлучио да ове године позове 54 средњошколаца који долазе из 26 градова и представљају 33 средње школе. На овогодишњем семинару биће одржано 14 часова предавања, 5 часова радионица, биће организоване и две посете светски познатим компанијама (Microsoft Development Centar Serbia, Go Daddy), као и двочасовни обилазак Београда.

Опширније...

Победници RAF Challenge 2017

Финале деветог информатичког такмичења за ученике средњих школа "RAF Challenge 2017", које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Београда одржано је 18.03.2017. године на Рачунарском факултету. Ученици су се такмичили у три категорије, а пристигло је преко 100 радова. У првој категорији је задатак био направити презентацију/анимацију на тему "Зашто се бавити информационим технологијама", друга, где су ученици на слободну тему могли да направе видео игру или апликативни програм и задатак у трећој категорији био је направити видео и аудио материјал на тему "Игра". На финале такмичења позвано је 37 средњошколаца из Србије, а најбољи су данас освојили вредне награде.

Опширније...

EduFair 2017

Рачунарски факултет учествовао је на 14. Међународном сајму образовања EDUfair 2017 који се одржао 10. и 11. марта у београдском хотелу Crowne plaza. На Сајму смо представили наше студијске програме, могућност стипендирања најбољих средњошколаца, припремну наставу и упис на РАФ. Такође, упознали смо матуранте са нашим студијским програмом Рачунарски дизајн, као и припремном наставом за овај смер. Фотографије са РАФ-овог штанда можете погледати у галерији.

Финале такмичења RAF Challenge - обавештење

Финале такмичења RAF Challenge одржаће се у суботу, 18. марта у 11 часова на Рачунарском факултету, улица Кнез Михаилова 6/6. Ово је девето информатичко такмичење које организују Рачунарски факултет и Друштво математичара Србије. Спонзори такмичења су: Свет компјутера, CET, Satelit group, Portalibris, RSD, rootPlanet. Списак такмичара позваних на финале налази се овде.

Детаљна агенда финала

Дипломирала Јована Вујичић

Студенткиња Јована Вујичић је 01.03.2017. на РАФ-у одбранила свој дипломски рад на тему "Системи преноса у проширеном спектру са фреквенцијским скакњем" пред ментором др Десимиром Вучићем и др Драганом Милетићем, чланом комисије.
 
"Може се поуздано закључити да су савремено стање технологије (посебно постигнуте перформансе у дигиталној обради сигнала) и теоријски резултати створили услове да се реализују врло сложене и рачунарски затевне обраде при извођењу и ометању FH сигнала " - закључила је Јована. 
 
Фотографије са одбране можете наћи у галерији.

Отворене позиције у Microsoft development центру - Software Engineer & Senior Software Engineer

Microsoft Development Center Serbia поново запошљава на позицијама Software Engineer и Senior Software Engineer!
MDCS развија пројекте у областима машинског учења и обраде великих количина података, а запослени у MDCS-у могу да раде на најактуелнијим технологијама и производима за цео свет, а да притом остану у својој земљи. 

Опширније...