Свечана додела диплома

Свечана додела диплома студентима који су завршили основне академске и струковне и мастер академске студије на Рачунарском факултету одржаће се у петак, 24.11.2017. године у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6, трећи спрат), са почетком у 16:30 часова. Овом приликом поделићамо и захвалнице и књиге најбољим студентима и такмичарима у претходној школској години. Позивамо све наше дипломиране студенте и њихове госте да присуствују свечаности.

Дипломирао Миљан Митровић

Студент Миљан Митровић је у четвртак, 16. новембра 2017. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Израда мултиплатформскох мобилних апликација коришћењем Xamarin платформе" пред ментором др Миланом Видаковићем и др Милошем Јовановићем, чланом комисије.
 
"Након свега изведеног можемо закључити да је Xamarin веома флексибилна и моћна алатка за развој мултиплатформских мобилних апликација. Из поглавља 6 видимо да ми ни у једном тренутку нисмо ни на који начин зависили од платформе. али смо ипак на крају добили серију платформских апликација које раде исти посао уз незнатне измене у изгледу." - закључио је Миљан.
 
Фотографије са одбране можете погледати у галерији.

Одбрана дипломског рада - Душан Јосиповић

У петак, 17. новембра у 16 часова одржаће се одбрана дипломског рада студента Душана Јосиповића на тему "Конволуциона неурална мрежа за учење игре "Breakout" ". Одбрана је јавна и одржаће се у учионици РГ 3.

Одбрана дипломског рада - Никола Јовичић

У петак, 17. новембра у 17 часова одржаће се одбрана дипломског рада студента Николе Јовичића на тему "Аутоматско бојење цртежа коришћењем конволуционих неуралних мрежа". Одбрана је јавна и одржаће се у учионици РГ 3.

Одбрана мастер рада - Игор Цигановић

Студент Игор Цигановић је у четвртак, 09. новембра одбранио свој мастер рад на тему "Примена машинског учења код аутономног возила" пред ментором др Милошем Јовановићем и др Немањом Илићем, чланом комисије.

Фотографије са одбране доступне су у галерији.

Дипломирао Невен Николић

Студент Невен Николић је у петак, 10. новембра 2017. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Карактеризација канала у бежичним мобилним комуникацијама" пред ментором др Десимиром Вучићем и др Ђорђем Бабићем, чланом комисије.

"У овом раду је разматрано више модела фединга и изведене су најважније статистичке карактеристике за ове моделе. Показано је да случајни карактер ових појава, посебно у присуству шумова и сметњи, доводи до тога да се сигнал на пријему понаша као случајни процес. Из тог разлога развијени су многи модели мобилних канала који омогућавају да се на основу статистике сигнала и канала процене перформансе бежичних система." - закључио је Невен.

Фотографије са одбране можете погледати у галерији.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079