РАФ на Електријади 2017

Међународни сусрет студената електротехнике и рачунарства, 57. Електријада, одржана је од 20. до 25. маја 2017. године у Будви. РАФ је ове године други пут учествовао, у конкуренцији факултета са простора бивше Југославије.

Опширније...

Завршен Сајам технике 2017

Рачунарски факултет се представио на овогодишњем Сајму технике 2017, који је одржан протекле недеље на Београдском сајму.

Заинтересованим посетиоцима представили су се наши студенти са секције за роботику, који су показали своје роботе програмиране да прате покрете руку, да реагују на звук и да се крећу у круг. Такође, представљен је и робот кога су студенти направили поводом недавно одржаног такмичења EUROBOT 2017. Посетиоци су имали прилике да чују више о вештачкој интелигенцији, као и о условима студирања на РАФ-у.

Атмосферу са РАФ-овог штанда можете погледати овде.

Српска информатичка олимпијада

Српска информатичка олимпијада за ученике средњих школа одржана је 13. и 14. маја 2017. године у просторијама Рачунарског факултета у Београду.
 
 
Позивају се матуранти заитересовани за стипендије и полустипендије Рачунарског факултета да се пријаве до 31. маја 2017. линк.

Дипломирао Дејан Јовановић

Студент Дејан Јовановић је 11.05.2017. на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Апликативно оријентисани дистрибутери саобраћаја" пред ментором др Ђорђем Бабићем и др Душаном Вујошевићем, чланом комисије.
 
"Из рада се може закључити да доношење одлуке који дистрибутер саобраћаја купити (софтверско решење или хардверско) и како га конфигурисати зависи од целог OSI модела, свих 7 слојева. Овим радом је показано да ни једно решење не може бити савршено, већ колико је могуће прилагођено пословној логици и систему у који се смешта дистрибутер саобраћаја. " - закључио је Дејан. 
 
Фотографије са одбране погледајте овде.
 
 

Предавање магистра Милана Игњатовића на РАФ-у

 
 
У четвртак, 11.05. у 15:30 часова у учионици РАФ 1 одржаће се предавање магистра електронике и рачунарских наука Милана Игњатовића који живи и ради у Цириху. Предавање је на тему моделовања и пројектовања у софтверском инжењерству.

Опширније...

Учешће РАФ-оваца на такмичењу EUROBOT

Екипа РАФ-а је ове године први пут учествовала на такмичењу EUROBOT у Новом Саду. Екипу су сачињавали студенти Рачунарског факултета: Вукоман Стојановић, Игор Мајсторовић, Немања Зарић, Иван Пецић, Александар Тодоровић, као и Срђан Савић, студент Машинског факултета.

Опширније...

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079