Четири нова дипломца на Рачунарском факултету

Последњу прилику да дипломирају у 2007. години искористило је четворо студената Рачунарског факултета који су своје дипломске радове одбранили у петак. Студенти Севић Тамара (90/04), Костић Иван (02/03), Дурмиш Коран (100/05) и Милиновић Горан (26/03) представили су своје радове пред комисијом коју су чинили Радивојевић Мирјана и доц. др Вучић Десимир. Сва четири дипломска рада баве се технологијама и проблемима модерних рачунарских и вишенаменских мрежа.

Честитамо дипломцима и желимо пуно успеха у будућем раду и образовању!

Фотографије можете погледати у галерији.

Дипломирали Ненад Васиљевић и Иван Приморац

Двоје студената Рачунарског факултета данас су успешно одбранили дипломске радове. Студент Ненад Васиљевић бранио је рад на тему „Рефлексијом до стандардне форме“. Одбрани су, поред ментора проф. др Бранка Перишића и члана комисије проф. др Драгана Шалетића присуствовали пријатељи и чланови породице.  Студент Иван Приморац бранио је рад пред комисијом коју су чинили проф. др Стеван Милинковић и проф. др Бранко Перишић. Излагање на тему „Скуп протокола web сервиса WS“ пратили су колеге и пријатељи. Фотографије можете погледати у галерији.
Честитамо Ненаду и Ивану и желимо пуно успеха у будућем раду и образовању!

Новогодишњи пријем за студенте

Као и протеклих година, Рачунарски факултет приређује пријем за студенте поводом нове године. Позивамо све студенте да нам се придруже у дружењу уз пригодну закуску и пиће, у петак 28. децембра у учионици 7. Почетак је у 20 часова. Фотографије са прошлогодишњег пријема можете погледати у галерији. Видимо се у петак!

Ecode reloaded: разговор с победницима

Да и приватни, па још и млад факултет, као што је Рачунарски факултет у Београду, може да се такмичи - и буде бољи - са академским институцијама с дугом традицијом, доказали су наши студенти који нису имали адекватну конкуренцију на скоро одржаном такмичењу „Ecode reloaded“. И ако је већ сасвим уобичајено да наши студенти освајају награде на такмичењима, овакав успех је ипак изненађење. Освојили су прва три места, и седам од првих десет. Тим поводом разговарали смо са првом тројком - Игором Кабиљом, Срећком Тороманом и Милошем Станковићем.

Опширније...

Одбране дипломских радова

У четвртак и петак, 27. и 28. децембра 2008. биће брањено пет дипломских радова. Поред најављених, дипломски ће бранити студенти:

 

четвртак:

- Иван Приморац (23/03) - учионица 3, 15:00 ч.

Скуп протокола web сервиса WS

 

петак:

- Севић Тамара (90/04) - учионица 1, 15:00 ч.

Имплементација решења за QoS у MPLS backbone мрежи националног телекома

- Костић Иван (02/03) - учионица 1, 16:00 ч.
Реализација 3Play мреже у metro ethernet окружењу
- Дурмиш Коран (100/05) - учионица 1, 16:45 ч.

L3/L2 граница у кампус мрежи

- Милиновић Горан (26/03) - учионица 1, 17:15 ч.
VPN arhitektura- поређење MPLS L3VPN и IPSec архитектуре

Дипломирали Александар Ћирић и Жарко Прстојевић

Рачунарски факултет је од данас богатији за још два дипломца. Студент Александар Ћирић је одбранио дипломски рад на тему „Мрежни системи за детекцију упада“, пред комисијом коју су чинили ментор Радивојевић Мирјана и члан комисије доц. др Вучић Десимир. Александар се у свом раду бави врстама, структуром и начином реализације система за детекцију упада. Пред истом комисијом дипломски је бранио и студент Жарко Прстојевић, који се у свом раду „Реализација 3Play mreže у окружењу кабловског сервис провајдера“ бави реализацијом обједињеног система (интернет, телефон, телевизија) познатог као 3play коришћењем кабловске инфраструктуре.

Честитамо дипломцима и желимо пуно успеха у будућем раду и образовању.

Фотографије можете погледати у галерији.