Екипа са РАФ-а учествује на такмичењу ЕУРОБОТ 2018

Екипа РАФ-а ове године други пут учествује на такмичењу EUROBOT које ће се одржати 21. априла у Новом Саду. Екипу чине студенти Рачунарског факултета: Тамара Здравковић, Вукоман Стојановић, Игор Мајсторовић, Немања Зарић, Иван Пецић, Александар Тодоровић, као и Срђан Савић, студент Машинског факултета. 

Опширније...

Одржан семинар RAF IT Days 2018

Завршен је овогодишњи IT семинар за средњошколце - RAF IT days 2018, који је обележио рекордан број пријављених учесника, а њих педесетак из 25 градова добило је прилику да учествује.

Полазници четвородневног семинара сазнали су како аутономна возила раде, које су основе блокчеина, шта може робот данас, која је примена вештачке интелигенције у игрању игара, зашто је важно подстицати жене да се баве IT-ем, шта је то наука о подацима, како постати стручњак за пословна софтверска решења, безбедоносна решења нове генерације и још много тога из области информатике. Поред наставног кадра са Рачунарског факултета, на семинару су гостовали и представници компанија: Orion Telekom, Microsoft, NetCast, GameCredits, Likes&Cookies, а учесници су имали прилику да посете компанију GoDaddy, као и знаменитости града (Музеј Николе Тесле и Народну скупштину Републике Србије).

IT семинар "RAF IT Days 2018" је промовисан и на јавном сервису Србије - РТСу.  Промоција образовања младих је од кључне важности за наше друштво и из тог разлога се захваљујемо РТСу што је препознао, како значај, тако и сврху нашег IT семинара. Надамо се успешној сарадњи са РТС-ом и у будућности.

Прилог о семинару RAF IT Days

Тим са РАФ-а најбољи на ФОН хакатону

У Београду је 31. марта и 1. априла на Факултету организационих наука одржан пети по реду "ФОН Хакатон", двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању. Од укупно 14 тимова који су се такмичили, прво место освојила је екипа "RAFx" коју чине студенти друге године Рачунарског факултета: Вања Пауновић, Михаило Вигњевић, Бранко Фулурија и Милош Милуновић. Тема хакатона била је "Анализа Big Data података".

Опширније...

РАФ-овци најбољи на највећем хакатону у Новом Саду

Стартит центар Нови Сад је угостио највеће хакатон такмичење до сада одржано у овом граду на коме је учествовало 14 тимова, од чега је њих 12 успело да на својим решењима ради до самог краја хакатона који је трајао 48 сати. За најбољи тим проглашен је тим "Samsara" кога чине Боган Хабић, Вукашин Вукоје, Андреј Бенчић, студенти са Рачунарског факултета , као и Небојша Урошевић студент Математичког факултета.

Опширније...

Одржано финале такмичења RAF Challenge 2018

Финале десетог информатичког такмичења за ученике средњих школа "RAF Challenge 2018", које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Београда одржано је 17.03.2018. године на Рачунарском факултету. Ученици су се такмичили у три категорије, а пристигло је преко 120 радова. У првој категорији је задатак био направити презентацију/анимацију на тему "Примена рачунарства у савременој медицини", друга, где су ученици на тему "Иновативна примена софтвера у едукацији" могли да направе видео игру или апликативни програм и задатак у трећој категорији био је направити видео и аудио материјал на тему "Град". На финале такмичења позвано је 33 средњошколца из Србије, а најбољи су освојили вредне награде.
 
 

Опширније...

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079