РАФ на Сајму књига 2018

Рачунарски факултет ће се и ове године представити на Сајму књига, који ће се одржати од 21. до 28. октобра 2018. године на Београдском сајму. Представници факултета даваће потребне информације о упису и пријемном испиту, смеровима на РАФ-у, мастер и докторским студијама. За све који желе да провере своја знања из информатике припремили смо кратак тест, а овом приликом ћемо представити наш бесплатан семинар за средњошколце RAF IT Days и информатичко такмичење RAF Challenge.
Позивамо све госте да нас посете у Хали 2, ниво А.
Видимо се на сајму!

Google предавање на РАФ-у

У петак, 2. новембра запослени компаније Google одржаће на Рачунарском факултету предавање на тему "Writing code at Google" на којој ће студенти моћи из прве руке да чују нешто више о алатима и методама развоја софтвера које ова компанија примењује у свакодневном пословању, као и да чују пар корисних савета о софтверском инжењерству уопште. 
 
На крају презентације биће представљен програм студентских пракси које Google нуди, као и процес интервјуисања и доласка до посла код ове компаније. Студенти ће овом приликом моћи и да поставе питања о различитим позицијама које су доступне, припреми за интервјуе и целокупном процесу.
 
Google поседује широк спектар пракси и послова. Презентација је прилагођена свима, те су добродошли сви студенти од прве до четврте године основних студија, као и студенти мастер и докторских студија.
 
Презентација ће бити одржана у учионици РАФ 6 на Рачунарском факултету, са почетком у 13 h.
 
Моле се сви заинтересовани студенти да се пријаве путем следећег линка: https://g.co/RAFtechtalk  
 
RAF_plakat_III.jpg

Бранислав Милојковић на РТС-у

"Опет су хакери напали Фејсбук и упали у 29 милиона налога. О половини корисника сазнали су статус везе, веру, датуме рођења, ниво образовања, радно место и последњих 10 локација на којима су означени" - најава је за тему о којој се дискутовало у Јутарњем програму на РТС-у поводом недавног догађаја. Овом приликом, гост у емисији био је и Бранислав Милојковић, асистент на Рачунарском факултету. Више о овом догађају, о могућности злупотребе личних података и методама заштите на интернету погледајте на СНИМКУ.

CAR:GO тражи програмере - одржано предавање на РАФ-у

Успешна домаћа фирма CarGo, изумитељ апликације  за урбани и јефтин начин превоза у Београду, представила је РАФ-овцима рад у једном стартапу. Представници CarGo-a Вук Губеринић, директор и оснивач и Душан Стојадиновић, програмер, причали су о потреби за сталном оптимизацијом процеса у пословању и увођењем нових технологија са освртом на технолошки део апликације CAR:GO . 
CarGo је у потрази за амбициозним програмерима, те су овом приликом отворене позиције у фирми одлучили да представе управо нашим студентима.
Атмосферу са предавања погледајте у галерији.

Гостовање Петра Бојовића на телевизији Коперникус

Петар Бојовић, асистент за предмете из области рачунарских мрежа на Рачунарском факултету недавно је био саговорник на Тв Коперникус на тему зависности од коришћења мобилних телефона и друштвених мрежа у данашње доба. Да ли зависност од коришћења нових алата за размену информација осим штете доноси и одређене бенефите друштву причало се у емисији чији је снимак доступан на линку

Дипломирао Јовица Димитријевић

Студент Јовица Димитријевић је у четвртак, 11. октобра 2018. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Развој компоненти wеб интерфејса на примеру Гмаил апликације коришћењем Ангулар2 окружења" пред ментором др Миланом Видаковићем и др Ђорђем Бабићем, чланом комисије.

Опширније...

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079