РАФ додељује стипендију младом изумитељу Николи Крстићу

Рачунарски факултет у Београду је донео одлуку да Николи Крстићу, матуранту Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Београда, понуди бесплатно четворогодишње студирање од школске 2018/2019. године. Ова одлука је одговор на жељу овог младог изумитеља да упише студије баш на Рачунарском факултету. 
 
Николина жеља о студирању на РАФ-у поткрепљена је његовим радом и значајним заслугама. Никола је конструисао „паметну рукавицу“ са циљем да помогне слепим и слабовидим особама. Ова рукавица детектује удаљеност предмета, јачину светлости, чак и препознаје лица и емоције. Поред тога што је аутор овог јединственог изума у свету, добитник је великог броја диплома како са републичких такмичења из физике, електротехнике, тако и из других области попут предузетништва. 

Опширније...

Дипломирао Марко Ненадовић

Студент Марко Ненадовић је у среду, 6. јуна 2018. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Дигитална анализа слика" пред ментором др Јеленом Васиљевић и др Немањом Илићем, чланом комисије.

Излет за запослене на Фрушкој гори

Рачунарски факултет је недавно организовао излет за своје запослене на Фрушкој гори. Прва станица били су Сремски Карловци где је група водича представила културно-историјске знаменитости града. Уз лепо расположење путници су наставили свој пут ка Стражилову, а потом у пешачкој тури обишли гроб песника Бранка Радичевића, као и манастире Гргетег, Велика Ремета и Крушедол. Након штење кроз пределе једне од најлепших планина у Србији следио је одмор у ресторану уз ручак у пријатној атмосфери и позитивним утисцима.

 

Nenad_Malesevic-1.jpg

 

Додељене стипендије за школску 2018/2019. годину

Као и сваке године, Рачунарски факултет доделио је стипендије талентованим студентима који су постигли запажене успехе на такмичењима из информатике, математике и физике. Ове године додељено је 12 пуних стипендија и 8 делимичних стипендија.
 

Предавање компаније "Florence Healthcare"

Компанија Florence Healthcare је 31. маја на Рачунарском факултету одржала предавање са темом “Стартапови- бенефити, изазови и како добити посао у истом”. Ова фирма из Америке са представништвом у Београду студентима РАФ-а приближила је рад у једном стартапу, које предности и изазови долазе са тим послом, али и како се разликује рад у стартапу од рада у већ развијеном предузећу. Студентима су сугерисали шта је потребно знати да би могли да се запосле у фирми као што је Florence Healthcare.
Такође, у склопу предавања причало се о отвореним позицијама и праксама у овој компанији.
 
Фтографије са предавања погледајте у галерији.

Студентска изложба "Графичко решење подног осветљења"

У среду 30. маја на Цветном тргу у Београду отворена је изложба "Графичко решење подног осветљења" коју су приредили студенти смера Рачунарски дизајн. Изложба представља студентски пројекат, идејно графичко решење на расветним телима која се налазе на поплочаној површини трга поред кафе башти. На подним расветним телима аплициране су филтер фолије у циљу игре светлости и сенке, као и ради умањења светлосног лумена. 

Пројекат на тему Светлост и сенке уз сагласност ЈКП Јавно осветљење биће изложен у периоду 30.5.2018. — 15.6.2018.

Опширније...

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079