Пријаве за такмичење RAF Challenge 2019 су отворене

На сајту Рачунарског факултета објављен је позив средњошколцима за учешће на информатичком такмичењу RAF Challenge, које организују Рачунарски факултет и Друштво математичара Србије. Овогодишње такмичење одржаће се у три категорије:
 
1. презентација/апликативни програм (тема: "Криптовалуте - техничке карактеристике и предности у односу на стандардни новац"),
 
2. анимација/игрица (тема: "Иновативна примена софтвера у спорту"),
 
3. видео (тема: "Моја улица").
 
За детаљније информације и о пропозицијама такмичења погледајте RAF Challenge 2019.
 
На финале такмичења позивају се средњошколци који уђу у ужи избор, а најбољи се награђују вредним наградама.
 
Пријаве и постављање радова на сајт РАФ-а ће се обављати од 12. децембра 2018. до 16. фебруара 2019. године, а планирано је да се финале такмичења одржи у марту 2019. године (датум ће бити ускоро познат).

Приступна предавања на Рачунарском факултету

Јавна приступна предавања за избор у звање доцента за кандидате др Лазара Карбунара и др Горана Ракочевића одржана су 10. децембра 2018. на Рачунарском факултету. Јавно приступно предавање др Михајла Цекића одржаће се у понедељак 24. децембра у 13 часова на Рачунарском факултету.

Опширније...

Одбрана дипломског рада на тему "Анализа сигурности сервиса за електронско банкарство банака у Србији"

Студент Коста Јевтић је у четвртак, 6. децембра 2018. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Анализа сигурности сервиса за електронско банкарство банака у Србији" пред ментором др Ђорђем Бабићем и др Снежаном Поповић, чланом комисије.

Опширније...

Одбрана дипломског рада на тему "Интернет камп посвећен љубитељима беспућа"

Студент Петар Милановић је у среду, 5. децембра 2018. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Интернет камп посвећен љубитељима беспућа" пред ментором др Душаном Вујошевићем и др Бојаном Димић Сурла, чланом комисије.

Опширније...

Одржана додела диплома и промоција доктораната на РАФ-у

Свечаност промоције доктораната и доделе диплома студентима Рачунарског факултета одржана је 29. новембра у Прес центру у Београду. Имали смо част да промовишемо докторе наука Рачунарског факултета Јовану Божић и Селену Вукотић. Осим докторантима дипломе су додељене за завршене основне академске, струковне и мастер студије, а присутнима су се обратили проф. др Гордана Вукелић, ректор Универзитета Унион, проф. др Стеван Милинковић, декан, као и ментори проф. др Ђорђе Бабић и проф. др Десимир Вучић. Поред дипломаца, посебно су истакнути наши такмичари који нас представљају на информатичким такмичењима и студенти који су својим посебним залагањем допринели развоју факултета, те су им овом приликом додељене похвалнице и књиге.

Опширније...

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079