Дипломирала Марија Степановић

Студенткиња Марија Степановић је у четвртак, 5. јула 2018. године на РАФ-у одбранила свој дипломски рад на тему "Роботи у медицини" пред ментором др Јеленом Васиљевић и др Милошем Јовановићем, чланом комисије.

"Роботи који се данас користе решавају доста проблема у разним болестима. Научници покушавају ипак направити што мање роботе који ће исто радити као што то раде роботи данас. Свакако ћемо видети ша ће све ново бити у будућности и колико ће то побољшати лечење пацијената." - закључила је Марија.

Фотографије са одбране можете погледати у галерији.

Одбрана докторске дисертације Селене Вукотић

У среду, 4. јула 2018. године Селена Вукотић успешно је одбранила своју докторску дисертацију на Рачунарском факултету. Тема дисертације је ”Здружена детекција и класификација ОФДМ сигнала на бази цикличних обележја и скривених Марковљевих модела” , а комисију су чинили ментор др Десимир Вучић и чланови комисије др Мирјана Радивојевић и др Ђорђе Бабић.
Фотографије са одбране доступне су у галерији. 

РАФ додељује стипендију младом изумитељу Николи Крстићу

Рачунарски факултет у Београду је донео одлуку да Николи Крстићу, матуранту Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Београда, понуди бесплатно четворогодишње студирање од школске 2018/2019. године. Ова одлука је одговор на жељу овог младог изумитеља да упише студије баш на Рачунарском факултету. 
 
Николина жеља о студирању на РАФ-у поткрепљена је његовим радом и значајним заслугама. Никола је конструисао „паметну рукавицу“ са циљем да помогне слепим и слабовидим особама. Ова рукавица детектује удаљеност предмета, јачину светлости, чак и препознаје лица и емоције. Поред тога што је аутор овог јединственог изума у свету, добитник је великог броја диплома како са републичких такмичења из физике, електротехнике, тако и из других области попут предузетништва. 

Опширније...

Дипломирао Марко Ненадовић

Студент Марко Ненадовић је у среду, 6. јуна 2018. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Дигитална анализа слика" пред ментором др Јеленом Васиљевић и др Немањом Илићем, чланом комисије.

Излет за запослене на Фрушкој гори

Рачунарски факултет је недавно организовао излет за своје запослене на Фрушкој гори. Прва станица били су Сремски Карловци где је група водича представила културно-историјске знаменитости града. Уз лепо расположење путници су наставили свој пут ка Стражилову, а потом у пешачкој тури обишли гроб песника Бранка Радичевића, као и манастире Гргетег, Велика Ремета и Крушедол. Након штење кроз пределе једне од најлепших планина у Србији следио је одмор у ресторану уз ручак у пријатној атмосфери и позитивним утисцима.

 

Nenad_Malesevic-1.jpg

 

Додељене стипендије за школску 2018/2019. годину

Као и сваке године, Рачунарски факултет доделио је стипендије талентованим студентима који су постигли запажене успехе на такмичењима из информатике, математике и физике. Ове године додељено је 12 пуних стипендија и 8 делимичних стипендија.
 
Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079